w

Nyheter i Narvikfjellet

Hva er nytt i Narvikfjellet i forkant av kommende sesong?

Nyheter i Narvikfjellet
09.11.201708:25 Helle Holt

1. Ny lysmast mellom Holstkleiva og Snaua
Ny lysmast med LED-lys er montert i overgangen mellom Øvre del av Holstkleiva og Snaua (Andre- og Tredjebakken). I  tillegg er eksisterende lys justert slik at overgangen mellom de to nedfartene får bedre belysning. Forbedret lysforhold for nedfarter i nedre del av Tredjebakken.

2. Utbedring av nedfarter
Familiebakken er utvidet i området ned mot Barnebakken, og høyspentmasten midt i nedfarten er fjernet slik at nedfarten oppleves som større, mer åpen, og sikrere enn tidligere. Det er også gjort omfattende planeringsarbeider som resulterer i blant annet redusert snøproduksjonstid og jevnt underlag.

3. Skogrydding
I løpet av sommermånedene har Narvikfjellet utført en del skogrydding i anlegget. Blant annet er all skog til venstre for tredjeheisen sett nedenfra fjernet, noe som gir en vesentlig bredere avslutning på Tredjebakken. I tillegg er det ryddet en del skog i svingen i Familiebakken, som videre bidrar til en bredere nedfart. Skogrydderne har også fjernet skog ved utsiktspunkter langs Fjellveien. I tillegg til dette er det etablert en nedfart gjennom skogen mellom Barnebakken og Familiebakken, som skal benyttes av alle ski- og snowboardkjørere som kommer ned fra Fjellveien eller frikjøringsområdene over Barnebakken. Som et nødvendig sikkerhetstiltak vil Barnebakken bli sperret av for "gjennomkjøring". 

4. Bedre kapasitet på snøproduksjonen
Vi har i løpet av høsten etablert utvidet kapasitet på strømforsyningen til snøproduksjonen, som videre gjør det mulig å ha flere kanoner i drift samtidig. Dette reduserer produksjonstiden betraktelig. 

5. Utbedringer Heis 1
Utskifting av motor og styring i Heis 1. Dette medfører økt driftssikkerhet og mer stabil drift. I tillegg har vi investert i nye kroker til heisen, slik at denne kan kjøres på maks kapasitet. 

6. Utbedringer Heis 3
Utsifting og nedgraving av signarkabler til Heis 3. Dette medfører økt driftssikkerhet og mer stabil drift. 

7. Utvidede åpningstider
Narvikfjellet forlenger sesongens åpningstider til medio/slutten av mai dersom snømengdene i øvre del av anlegget tillater det. I tillegg er det planlagt for rekordtidlig åpning av gondolbanen og Fjellheisrestauranten. Se detaljerte åpningstider her

8. Annet som kan være greit å vite
I forbindelse med utbyggingen av boligfeltet i Skistua, er Narvikfjellet som utbygger pålagt at adkomst fra Skistuaveien til parkeringsplassen ved gondolbunn må oppheves som et av flere trafikksikkerhetstiltak i området. Narvikfjellets gjester må dermed benytte innkjøringen fra Mårveien. Dette vil bidra til 5 ekstra parkeringsplasser ved gondolbunn. I tillegg finnes flere tilgjengelige parkeringsplasser ved Barnebakken lengre opp i anlegget.

Lavvoen og plattingen ved Barnebakken er også fjernet. Dette vil bidra til enklere snølegging og preparering, i tillegg til at det vil gi brukerne av nedraftem en bedre skiopplevelse. Som en del av Narvikfjellets totale utviklingsprosess planlegger vi et nytt barneområde med tilhørende fasiliteter. Dette vil imidlertid ikke være klart til sesongstart 2017. 

Håper vi ses på ski i vinter!

/Narvikfjellet, 09.11.2017