w

VM-FEST, SØKNADSLEVERING

Vi markerer søknadsleveringen for et fremtidig VM i Alpint i Nord-Norge - og ønsker deg velkommen til en storslått feiring i Narvik og Narvikfjellet 2.-3. mars!

2. - 3. MARS
28.11.201713:38 Helle Holt

Velkommen til Narvikfjellet 2. og 3. mars

Sammen med resten av landsdelen skal vi lage tidenes alpinfest i Narvik, og du er invitert! Narvikfjellet byr på gratis heiskort og skileie både fredag 2. og lørdag 3. mars, i tillegg til aktiviteter for både små og store! Les mer under. 

Helgens program i Narvikfjellet

Fredag 2. mars Kl. 09.00-20.30 Skishop/skiutleie er åpen
Fredag 2. mars Kl. 10.00-20.00 Alle heiser er i drift (stolheisen følger lyset og stenger 17.30)
Fredag 2. mars KL. 12.00-18.00 Åpent grilltelt ved Øvre Fjellheisstasjon 656 moh
Fredag 2. mars Kl. 18.00-20.00 Afterski i Peisestua 656 moh med DJ Gosjitlyd
Lørdag 3. mars Kl. 09.00-17.30 Skishop/skiutleie er åpen
Lørdag 3. mars Kl. 10.00-17.00 Alle heiser er i drift
Lørdag 3. mars Kl. 12.00 Barneskirenn i Barnebakken (registrering i Barnebakken fra 11.00)
Lørdag 3. mars Kl. 12.00-16.00 Åpent Grilltelt ved Øvre Fjellheisstasjon med aktiviteter for barn!
Lørdag 3. mars  Kl. 13.00 Pil og bue-konkurranse "Archery tag" ved Øvre Fjellheisstasjon. Les mer under.
Lørdag 3. mars Kl. 14.00 Ordførerens akekonkurranse i Familien
Lørdag 3. mars Kl. 14.00-17.00 Afterski i Peisestua med DJ Gosjitlyd
Lørdag 3. mars Kl. 17.30 Festen og konsertene i byen starter! Les mer under.


Gratis heiskort

Narvikfjellet byr på gratis heiskort både fredag 2. mars og lørdag 3. mars, mot at du allerede har key-card. Om du ikke har key-card kan dette kjøpes nytt for kr 100 i skishopen ved ankomst. 

Gratis skileie

I forbindelse med leveringsfesten byr Narvikfjellet på gratis skileie både fredag 2. mars og lørdag 3. mars. Tilbudet gjelder kun basic utstyr, og ikke toppturutstyr, skredutstyr, pudder/twintipski eller advanced ski. Dette utstyret kan leies for normalt pris dersom ønskelig. Merk at ingen barn under 18 år har anledning til å lege ski uten å ha med en foresatt. Forhåndsbooking av utstyr er ikke mulig, og det vil ikke være mulig å leie ski begge dager på fredag, da vi ønsker at tilbudet skal nå ut til så mange som mulig. 

Barneskirenn i barnebakken

Narvikfjellet inviterer til barneskirenn i Barnebakken lørdag kl. 12.00. Registreringen åpner fra kl. 11.00 og foregår ved heisbua i barneområdet. Alle barn under 10 år er velkommen til å delta, og arrangementet er gratis. Rennet er uformelt og passer godt for nybegynnere og små barn sammen med foreldre. Kanskje venter også en priemie og noe godt til alle som fullfører rennet? Velkommen til barnas fest i Barnebakken!

Aktiviteter for barn i Grillteltet ved Øvre Fjellheisstasjon

Fra kl. 12.00-16.00 lørdag 3. mars åpner Grillteltet ved Øvre Fjellheisstasjon, og der legger vi til rette for ulike aktiviteter som tegning, ansiktsmaling, ballspill og annet gøy for barn. Tilbudet er gratis og åpent for alle! 

Konkurranse "Archery Tag" ved Øvre Fjellheisstasjon

Dette er en kjempegøy konkurranse for de litt eldre barna, ungdom og voksne! Archery Tag er en konkurranse som minner om paintball og kanonball, hvor lag a 5 personer spiller mot hverandre og skal slå ut motstanderlaget. Påmeldingsavgift kr 500 pr lag. Lagene kan være venngjenger, familier eller bedriftslag. Kreative kostymer vil bli premiert! Lagene i finalen går videre til NM i Archery Tag senere i vinter - som sannsynligvis avholdes i Målselv. Dette blir gøy! Påmelding, send en mail til post@narvikfjellet.no, eller meld på ditt lag via arrangementet via facebook her: https://www.facebook.com/events/166057267385327/! Dete blir gøy!


Stjernelag på scenen på leveringsfest i Nord-Norge

Kurt Nilsen, DDE, Joddski, Sandra Lyng og Freddy Kalas kommer til leveringsfesten!

Lørdag 3. mars skapes historie i Nord-Norge. Med tidenes leveringsfest. Helt gratis. Midt i Narvik sentrum. Når målet er å vise verden at alpint-VM i 2025 bør arrangeres i nord, skal det markeres med at det er mulig å skape en folkefest av internasjonalt nivå.

Stjernelaget på scenen, bestående av DDE, Kurt Nilsen, Joddski, Freddy Kalas, Sandra Lyng og konferansier Jan Fredrik Karlsen, har gitt arrangøren kraftige "VM-rabatter". Dermed ble det mulig å gå for noen av landets aller mest folkekjære artister.

- Det vil bli en folkefest med rockefot. Ja, rett og slett tidenes største afterski i Nord-Norge. Målet er å vise at vi nordlendinger ikke bare kan levere TV-bilder i verdensklasse. Vi kan også lage folkefest av internasjonalt format. Midt på vinteren, sier Erik Plener – daglig leder for VM i alpint AS.

Norges ukronede afterski-konge, Freddy Kalas, lover "en pinne for Narvik" – og skikkelig "alpestemning" i Narvik sentrum. I tillegg til at Narvikfjellet har gratis heiser og gratis skiutleie (så langt lageret rekker), vil det faktisk legges snø fra anlegget i fjellet og helt ned til sentrum.

- Ta med skiene i bakken på dagen. Møt oss på scenen på kvelden. Det blir en episk kveld. Og antrekket bør være skiklær, slår Kalas fast.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo og resten av DDE hadde en sjelden frihelg første helgen i mars. Likevel brukte de svært kort tid på å bestemme seg for en tur til Narvik.

- Å stille opp for en VM-søknad fra Nord-Norge var ikke vanskelig å takke ja til. Et slikt VM vil vise frem Norge på en helt unik måte. Vi er utrolig stolt over å bli spurt og vi lover å lage en skikkelig fest, sier DDE.

Bergenseren Kurt Nilsen er også stor fan av Nord-Norge. Og muligheten for at verdens nest største vinteridrettsarrangement kan legges til landsdelen.

- Et helt rått konsept, som har flinke folk med seg på alle kanter. Jeg vet nordlendinger kan lage fest – og gleder meg vilt til konserten, sier han

Om VM-søknaden

Narvik skal 20. mars levere søknad til Norges Skiforbund om å bli norsk kandidat som VM-arrangør i alpint. Det er ventet en avgjørelse om hvem som blir norsk kandidat i løpet av høsten 2018. Det internasjonale skiforbundet må ha søknaden før 1. mai 2019. Tildelingen av alpin-VM 2025 skjer i juni 2020. 

Etter OL regnes VM i alpint som verdens nest største vinteridrettsarrangement. Det betyr 500 utøvere fra 68 nasjoner, 30 TV-stasjoner, 200 kameraposisjoner og 6.500 senger (3000 minimum for arrangementet i seg selv). Arrangementet trenger 2.000 frivillige.

Norge har ikke hatt VM i alpint siden 1952 da det ble arrangert i forbindelse med OL i Oslo. Da var Norefjell og Rødkleiva i Oslo arena for konkurransen. 

Det er selskapet Alpin VM 2025 AS som utarbeider søknaden. Styreleder er Narvik-ordfører Rune Edvardsen, mens Erik Plener er daglig leder.

For mer informasjon:

Om VM-søknaden: Erik Plener (daglig leder i Alpin VM 2025 AS) Telefon: 901 66 563/erik@narvikfjellet.no

Om konserten: Stein Hjertholm (produsent) Telefon: 907 80 274/stein@all-in.no

Praktiske spørsmål: Anders Horne (kommunikasjonsansvarlig) Telefon: 90 67 10 14/ anderslhorne@hotmail.com