w

VM-FEST, SØKNADSLEVERING

Vi markerer søknadsleveringen for et fremtidig VM i Alpint i Nord-Norge - og ønsker deg velkommen til Narvik og Narvikfjellet til en storslått feiring 2.-3. mars!

2. - 3. MARS
28.11.201713:38 Helle Holt

Velkommen til Narvikfjellet 2. og 3. mars

Sammen med resten av landsdelen skal vi lage tidenes alpinfest i Narvik, og du er invitert! Narvikfjellet byr på gratis heiskort både fredag 2. og lørdag 3. mars, mot at du allerede har key-card. Om du ikke har key-card kan dette kjøpes nytt for kr 100 i skishopen! 

Helgens program i Narvikfjellet

Fredag 2. mars Kl. 09.00-20.30 Skishop/skiutleie er åpen
Fredag 2. mars Kl. 10.00-20.00 Alle heiser er i drift (stolheisen følger lyset og stenger 17.30)
Fredag 2. mars Kl. 18.00-20.00 Afterski i Peisestua 656 moh med DJ
Lørdag 3. mars Kl. 09.00-17.30 Skishop/skiutleie er åpen
Lørdag 3. mars Kl. 10.00-17.00 Alle heiser er i drift
Lørdag 3. mars Kl. 12.00 Barneskirenn i barnebakken (reg fra 11.00)
Lørdag 3. mars  Kl. 13.00 Konkurranse "Archery tag". Les mer under.
Lørdag 3. mars Kl. 14.00-17.00 Afterski i Peisestua med DJ
Lørdag 3. mars Kl. 17.30 Festen og konsertene i byen starter! Les mer under.

Barneskirenn i barnebakken

Narvikfjellet inviterer til barneskirenn i Barnebakken lørdag kl. 12.00. Registreringen åpner fra kl. 11.00 og foregår ved heisbua i barneområdet. Alle barn under 10 år er velkommen til å delta, og arrangementet er gratis. Rennet er uformelt og passer godt for nybegynnere og små barn sammen med foreldre. Kanskje venter også en priemie og noe godt til alle som fullfører rennet? Velkommen til barnas fest i Barnebakken!

Konkurranse "Archery Tag" ved Øvre Fjellheisstasjon

Dette er en kjempegøy konkurranse for de litt eldre barna, ungdom og voksne! Archery Tag er en konkurranse som minner om paintball og kanonball, hvor lag a 5 personer spiller mot hverandre og skal slå ut motstanderlaget. Påmeldingsavgift kr 500 pr lag. Lagene kan være venngjenger, familier eller bedriftslag. Kreative kostymer vil bli premiert! Lagene i finalen går videre til NM i Archery Tag senere i vinter - som sannsynligvis avholdes i Målselv. Dette blir gøy! Påmelding, send en mail til post@narvikfjellet.no, eller meld på ditt lag via arrangementet via facebook! Dete blir gøy!


Stjernelag på scenen på leveringsfest i Nord-Norge

Kurt Nilsen, DDE, Joddski, Sandra Lyng og Freddy Kalas kommer til leveringsfesten!

Lørdag 3. mars skapes historie i Nord-Norge. Med tidenes leveringsfest. Helt gratis. Midt i Narvik sentrum. Når målet er å vise verden at alpint-VM i 2025 bør arrangeres i nord, skal det markeres med at det er mulig å skape en folkefest av internasjonalt nivå.

Stjernelaget på scenen, bestående av DDE, Kurt Nilsen, Joddski, Freddy Kalas, Sandra Lyng og konferansier Jan Fredrik Karlsen, har gitt arrangøren kraftige "VM-rabatter". Dermed ble det mulig å gå for noen av landets aller mest folkekjære artister.

- Det vil bli en folkefest med rockefot. Ja, rett og slett tidenes største afterski i Nord-Norge. Målet er å vise at vi nordlendinger ikke bare kan levere TV-bilder i verdensklasse. Vi kan også lage folkefest av internasjonalt format. Midt på vinteren, sier Erik Plener – daglig leder for VM i alpint AS.

Norges ukronede afterski-konge, Freddy Kalas, lover "en pinne for Narvik" – og skikkelig "alpestemning" i Narvik sentrum. I tillegg til at Narvikfjellet har gratis heiser og gratis skiutleie (så langt lageret rekker), vil det faktisk legges snø fra anlegget i fjellet og helt ned til sentrum.

- Ta med skiene i bakken på dagen. Møt oss på scenen på kvelden. Det blir en episk kveld. Og antrekket bør være skiklær, slår Kalas fast.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo og resten av DDE hadde en sjelden frihelg første helgen i mars. Likevel brukte de svært kort tid på å bestemme seg for en tur til Narvik.

- Å stille opp for en VM-søknad fra Nord-Norge var ikke vanskelig å takke ja til. Et slikt VM vil vise frem Norge på en helt unik måte. Vi er utrolig stolt over å bli spurt og vi lover å lage en skikkelig fest, sier DDE.

Bergenseren Kurt Nilsen er også stor fan av Nord-Norge. Og muligheten for at verdens nest største vinteridrettsarrangement kan legges til landsdelen.

- Et helt rått konsept, som har flinke folk med seg på alle kanter. Jeg vet nordlendinger kan lage fest – og gleder meg vilt til konserten, sier han

Om VM-søknaden

Narvik skal 20. mars levere søknad til Norges Skiforbund om å bli norsk kandidat som VM-arrangør i alpint. Det er ventet en avgjørelse om hvem som blir norsk kandidat i løpet av høsten 2018. Det internasjonale skiforbundet må ha søknaden før 1. mai 2019. Tildelingen av alpin-VM 2025 skjer i juni 2020. 

Etter OL regnes VM i alpint som verdens nest største vinteridrettsarrangement. Det betyr 500 utøvere fra 68 nasjoner, 30 TV-stasjoner, 200 kameraposisjoner og 6.500 senger (3000 minimum for arrangementet i seg selv). Arrangementet trenger 2.000 frivillige.

Norge har ikke hatt VM i alpint siden 1952 da det ble arrangert i forbindelse med OL i Oslo. Da var Norefjell og Rødkleiva i Oslo arena for konkurransen. 

Det er selskapet Alpin VM 2025 AS som utarbeider søknaden. Styreleder er Narvik-ordfører Rune Edvardsen, mens Erik Plener er daglig leder.

For mer informasjon:

Om VM-søknaden: Erik Plener (daglig leder i Alpin VM 2025 AS) Telefon: 901 66 563/erik@narvikfjellet.no

Om konserten: Stein Hjertholm (produsent) Telefon: 907 80 274/stein@all-in.no

Praktiske spørsmål: Anders Horne (kommunikasjonsansvarlig) Telefon: 90 67 10 14/ anderslhorne@hotmail.com